Πρόγραμμα ΞΕΕ για την προώθηση της διατακτικής εσωτερικού τουρισμού (holiday voucher) στα ελληνικά ξενοδοχεία

Αγαπητέ συνάδελφε,

Σε μία τόσο δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία, πέρα από τις συνεχείς επαφές μας με την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναλαμβάνουμε δράσεις τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού. Υπηρετώντας αυτό το στόχο, διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα προώθησης της διαμονής στα μέλη μας με εργαλείο τη διατακτική εσωτερικού τουρισμού (holiday voucher), όπως αναλύουμε παρακάτω.

Με τη διάταξη του άρθρου  2 του Ν.4714/2020 (ΦΕΚ Α’148/ 31.07/2020) δόθηκε η δυνατότητα στις εταιρείες να προσφέρουν στους εργαζόμενους τους  διατακτικές αξίας μέχρι 300 ευρώ για κατανάλωση με σκοπό την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Οι διατακτικές αυτές απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος για μισθωτή εργασία και ασφαλιστικές εισφορές και αποτελούν μια καθιερωμένη πρακτική στις επιχειρήσεις για μπόνους στους εργαζομένους τους, όπως π.χ. η κάρτα εστίασης, οι αγορές σε σουπερμάρκετ κ.ο.κ..  Επειδή  ο νόμος  τέθηκε σε ισχύ  τέλη Ιουλίου, δεν είχε ευρεία ανταπόκριση στην αγορά και γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση, μετά από εισήγηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, έχει εκφράσει την πρόθεση να επεκτείνει και  για το 2021 τη διατακτική ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού,

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, θέλοντας να ενισχύσει αυτή τη δράση και να δώσει την δυνατότητα στα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτή την ενέργεια, αποφάσισε τη δημιουργία ειδικού προγράμματος αποκλειστικά για τα ξενοδοχεία της χώρας. Το  ειδικό αυτό πρόγραμμα, προκειμένου να καταστεί πιο ελκυστικό στις εταιρείες και στους εργαζόμενους  τους, θα προσφέρει εκ μέρους των ξενοδοχείων που συμμετέχουν σ’ αυτό μία αύξηση της αξίας της διατακτικής κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι της διατακτικής θα  μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες 20% επιπλέον της ονομαστικής τους τιμής (παράδειγμα 1. εάν ένας πελάτης ξοδέψει 100€ για την πληρωμή μιας διανυκτέρευσης από την κάρτα θα παίρνει υπηρεσίες αξίας 120€ – παράδειγμα 2. Εάν κάποιος ξοδέψει 300€ θα πάρει υπηρεσίες αξίας 360€).

 

Η διαδικασία έχει ως εξής :

  1. Θα εκδοθεί από τον εργοδότη μία προπληρωμένη κάρτα MasterCard (holiday voucher), στην οποία θα μπαίνουν οι διατακτικές αξίας έως 300€. Η κάρτα θα δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να καταναλώσουν το ποσό σε όλα τα ξενοδοχεία που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή δηλώνοντας ταυτόχρονα το μηχάνημα POS, το οποίο  θα δέχεται κάρτες MasterCard.
  2. Θα δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή που θα συνοδεύει την κάρτα , όπου ο χρήστης θα μπορεί εύκολα να αναζητήσει τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, τα οποία θα έχουν πλήρη παρουσίαση με τις προσφορές τους και να επιλέξει το ξενοδοχείο της αρεσκείας του
  3. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας πρόκειται να πραγματοποιήσει  μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, ούτως ώστε αυτή η δράση να λάβει την διάσταση που της αρμόζει και να αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνώριση  το 2021.

 

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες διαδικαστικού και λογιστικού χαρακτήρα, θα σας ενημερώσουμε σε επόμενο στάδιο,  όπου θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής,  που θα περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για τη συμμετοχή σας  στο πρόγραμμα.

Παρακαλούμε πολύ  να μας ενημερώσετε για το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Πατήστε το link

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Βασιλικός
Πρόεδρος Δ.Σ.