Λήγει η υποβολή αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του CapsuleT

Ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων του 4ου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2021 – Φεβρουάριος 2022) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator –του επιταχυντή που έχει δημιουργήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος– που έρχεται για να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις με εφαρμογές τεχνολογίας στον τουρισμό να εξελίξουν τις υπηρεσίες τους και να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη που χρειάζονται σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

Η κατάθεση συμμετοχών τελεσφορεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ακολούθως θα διενεργηθεί η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή του CapsuleT, ενώ στη συνέχεια έπεται η ένταξη των επιλεγμένων startup ομάδων στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης.

Ποιες κατηγορίες εταιρειών μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα;

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο Ξενοδοχίας και Εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων/ξεναγήσεων/εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Παροχές του προγράμματος

Σημειώνεται πως το πεντάμηνο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους), ενώ περιλαμβάνει δράσεις όπως:

• εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) σε business θέματα από ειδικούς του χώρου
• συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring) με την ειδική επιτροπή αλλά και ομάδα μεντόρων από την τουριστική και επιχειρηματική αγορά
• επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικές τουριστικές εταιρείες (on-site visits)
• δραστηριότητες δικτύωσης (networking events)
• τοπικές εκδηλώσεις, ευκαιρίες παρουσιάσεων και συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups)
• συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ηγετικές εταιρείες παρέχουν τα εχέγγυα για την επιτυχημένη πορεία των ομάδων

Υπενθυμίζεται πως τo Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον CapsuleT. Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google θα διαθέσουν και στη διάρκεια του τέταρτου κύκλου την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα για τη χρήση των καλύτερων πρακτικών, τη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων και σχετικών ομιλιών, όπως επίσης και την οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες.

Επιπλέον, στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η Nelios, η Programize, η PwC και η TÜV Austria Hellas, ενώ ο επιταχυντής «συνασπίζεται» για ακόμα μία φορά με αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς που εντάσσονται ως community partners στο πρόγραμμα∙ πρόκειται για τις Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups, Workathlon και Zoottle. Εκπρόσωποι των προαναφερθέντων εταιρειών θα έχουν ενεργό ρόλο, συμμετέχοντας ως μέντορες των ομάδων αλλά και ως εισηγητές σε σχετικά workshops που δρομολογούνται.

Διεκδικήστε χρηματικά έπαθλα έως 40.000 ευρώ!

Επισημαίνεται πως με την ολοκλήρωση του τέταρτου κύκλου Επιτάχυνσης, οι startup ομάδες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ, ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη. Συγχρόνως, δωρεάν υπηρεσίες ή προνομιακά πακέτα υπηρεσιών προσφέρονται από τους στρατηγικούς συνεργάτες του CapsuleT. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων:

– H PwC προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες νομικής και φορολογικής υποστήριξης στις τρεις επικρατέστερες startups (από 3 έως 6 μήνες).

– Ακόμα, παρέχεται συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα product development από τους εκπροσώπους της Programize, ενώ παράλληλα οι 3 νικητές θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες development με ιδιαίτερα χαμηλές-ειδικές τιμές από την ίδια εταιρεία.

– Τέλος, ο πρώτος νικητής θα λάβει επίσης δωρεάν υπηρεσίες digital marketing από την εταιρεία Nelios.

Τι λένε οι νικητές του 3ου κύκλου για την εμπειρία τους

Αν δεν έχετε ακόμα πειστεί γιατί να κάνετε αίτηση προκειμένου να ενταχθείτε στον 4ο κύκλο του επιταχυντή, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στα όσα λένε οι 3 startups που αναδείχθηκαν νικήτριες του προηγούμενου κύκλου και ανήκουν πλέον στη μεγάλη «οικογένεια» του CapsuleT:

«To πρόγραμμα μας βοήθησε να πετύχουμε ραγδαία εξέλιξη. Μέσα σε μόλις 3 μήνες καταφέραμε να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας, αυξάνοντας την προσφορά καταλυμάτων στην πλατφόρμα, προσαρμόζοντάς την στις νέες συνθήκες της πανδημίας, δημιουργώντας νέες συνέργειες, αλλά και προετοιμάζοντας την στρατηγική μας για την επέκτασή μας στο εξωτερικό. Στα παραπάνω συνετέλεσαν τα εκπαιδευτικά workshops, οι συναντήσεις με ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχείων, όπως επίσης και το να είμαστε μέρος ενός καινοτόμου τουριστικού οικοσυστήματος.» Campsaround (1ο βραβείο)

«Ξεκινήσαμε παιδιά και “ενηλικιωθήκαμε” κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Καταφέραμε να οργανώσουμε σημαντικές εργασίες για την ανάπτυξη της  εταιρείας μας. Παράλληλα, το πρόγραμμα παρείχε εκπαιδευτικές δράσεις στο προσωπικό μας και μας εξοικονόμησε σημαντικό κόστος από τη συμμετοχή σε σεμινάρια. Τέλος, οι συναντήσεις με μέντορες (“mentoring sessions”) έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να βελτιώσουμε την  υπηρεσία μας.» – Tourmie (2ο βραβείο)

«Το πρόγραμμα μας παρείχε σημαντική βοήθεια για να προσεγγίσουμε decision makers από ξενοδοχεία. Η συμμετοχή μας μας επέτρεψε να προχωρήσουμε σε συνεργασίες που, χωρίς το πρόγραμμα, θα ήταν αδύνατο.» – EV Loader (3ο βραβείο)

Όροι/Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους/προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, δείτε εδώ.

Υποβολή αίτησης

Η διαδικασία υποβολής αίτησης δεν είναι κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Αρκεί μόνο οι υποψήφιες ομάδες να λάβουν υπόψη τα εξής:

– Να διαβάσουν προσεκτικά τις ερωτήσεις της φόρμας αίτησης
– Να προετοιμάσουν τις απαντήσεις τους σε ένα πρόχειρο αρχείο στον υπολογιστή τους
– Να σιγουρευτούν ότι έχουν έτοιμες τις τελικές απαντήσεις τους
– Τέλος, να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουνίου (23:00), ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://www.capsuletaccelerator.gr/el/applications-acceleration-program-4th-cycle/

Επισημαίνεται πως οι αιτήσεις πρέπει υποχρεωτικά να κατατεθούν στην αγγλική γλώσσα.