Συνεργασία ΞΕΕ - ΠΑΣΥΞΕ για την προώθηση του προγράμματος "Φιλοξενία ΜΟΥ" στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου

Ενισχύονται έτι περαιτέρω οι δεσμοί των ξενοδόχων της Ελλάδος και της Κύπρου. Στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη το 2022, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος μεταφέρει τεχνογνωσία στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) για τη διαχείριση κρίσεων, ενώ πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. του ΞΕΕ η τελετή παράδοσης από τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Βασιλικό προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θάνο Μιχαηλίδη του υλικού του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Φιλοξενία ΜΟΥ”, που απευθύνεται στις μαθήτριες και τους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Φιλοξενία ΜΟΥ» αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία, που σχεδιάστηκε από το ΞΕΕ με σκοπό την πρώτη επαφή των μαθητριών και μαθητών με τις έννοιες της φιλοξενίας, της επιχειρηματικότητας, της αποδοχής και της συμπεριληπτικότητας, της καινοτόμου και φιλικής προς το περιβάλλον επιχειρηματικής ανάπτυξης στον χώρο της φιλοξενίας, αλλά και για μια πρώτη γνωριμία με τα επαγγέλματα της φιλοξενίας και των ευκαιριών σταδιοδρομίας που αυτά παρέχουν.

Στόχος του ΠΑΣΥΞΕ είναι να υποβάλει το προαναφερόμενο Πρόγραμμα ενώπιον της Υπουργού Παιδείας και του Υφυπουργού Τουρισμού της Κύπρου, για αντίστοιχη αξιοποίησή του στα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του ΔΣ του ΞΕΕ παρευρέθηκε πέραν του  προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.