ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αναμφίβολα διανύουμε όλοι μια πρωτόγνωρη περίοδο για τον κλάδο μας.

Η επιβίωση των επιχειρήσεων μας περνάει μέσα από την απάντηση  σε μια διπλή  πρόκληση:  Πρώτον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, από την αποτελεσματική στήριξη των ξενοδοχείων μπροστά στην  ασύμμετρη απειλή που βιώνουμε  και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για το άνοιγμα της σεζόν.

Δεύτερον, μεσοπρόθεσμα  και ενόψει της υποβολής του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης,  από την ανάδειξη του ρόλου και της συμβολής της Φιλοξενίας στην επιτάχυνση της βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στη μετά Covid εποχή.

Απαντώντας στην πρώτη πρόκληση το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας ανέλαβε  σειρά πρωτοβουλιών με τα αρμόδια Υπουργεία για τη στήριξη των επιχειρήσεών μας, τη συνεχή ερευνητική καταγραφή και  τεκμηρίωση της κατάστασης στον ξενοδοχειακό κλάδο μέσα στην πανδημία,  την αποτελεσματική εκπόνηση  και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε και εντείνουμε τις δράσεις μας το 2021.

Ως προς τη δεύτερη πρόκληση, αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία τη σημασία ενός στρατηγικού σχεδίου μακράς πνοής για τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία (καταθέτουμε μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες και τέσσερις μελέτες στους άξονες Προσβασιμότητας, Ενέργειας, Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης) για την  αξιοποίηση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίησή του.

Την προσπάθεια αυτή συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο η πρωτοβουλία “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU”, η οποία φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην ανάδειξη της σημασίας και του ρόλου της Φιλοξενίας  για την “επόμενη μέρα” και την ανάκαμψη της χώρας.

Η Φιλοξενία ανεβάζει την Ελλάδα ψηλά και είμαστε όλοι εμείς που το πετυχαίνουμε. Με τις αξίες μας. Με την άμεση απόδοση της Φιλοξενίας  στην οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη. Με τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση κάθε χρόνο στην Ελλάδα που κάνουν τα ξενοδοχεία. Με την ενίσχυση της απασχόλησης καθώς η Φιλοξενία είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα. Με το να αποτελεί  η Φιλοξενία  βασικό πυλώνα του brand Ελλάδα.

Σας καλώ να αγκαλιάσετε το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU” και να γίνετε πολλαπλασιαστές της απήχησής του, σύμφωνα με τις οδηγίες του σχετικού  tool kit που επισυνάπτεται και θα βρείτε επίσης  στην ιστοσελίδα  filoxeniamou.gr, τόσο για on line μέσα, όπως η ιστοσελίδα της  επιχείρησής σας όσο και για τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία διατηρείτε λογαριασμούς.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Βασιλικός

Πρόεδρος Δ.Σ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ