Έκτακτα μέτρα σε όλη τη χώρα από 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020

Σας ενημερώνουμε για την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020» (ΦΕΚ Β’4899/6.11.2020)

Μετά από ερώτημα που θέσαμε στο Υπουργείο Τουρισμού  σε ό,τι αφορά τους ξένους επισκέπτες   κατά την περίοδο ισχύος του  lockdown,  λάβαμε τις παρακάτω διευκρινίσεις:

Αλλοδαποί τουρίστες, που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα και πρέπει να αναχωρήσουν, επιδεικνύουν σε περίπτωση ελέγχου το εισιτήριο του ταξιδιού  επιστροφής στα μέσα μεταφοράς που χρειάζονται για την αναχώρηση τους.

Εσωτερικές διακινήσεις  τουριστών στους τόπους που βρίσκονται δεν προβλέπονται – μένουν στο ξενοδοχείο – εκτός αυτών που προβλέπονται και για τους κατοίκους. Στην περίπτωση αυτή το ξενοδοχείο θα πρέπει να τους ενημερώσει για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση και για τα έγγραφα ή τα sms που απαιτούνται για τη σύννομη μετακίνησή τους.

Τουρίστες, που τώρα αφικνούνται στην Ελλάδα, με την επίδειξη της κράτησης του ξενοδοχείου τους, μετακινούνται ή μεταφέρονται προς τα ξενοδοχεία τους.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ