Δράσεις ΞΕΕ για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ   ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

(HOLIDAY VOUCHER) ΣΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αγαπητά μέλη,

Από τον Πρόεδρο του  ΞΕΕ λάβατε επιστολή ενημέρωσης για το πρόγραμμα προώθησης από το ΞΕΕ της διατακτικής εσωτερικού τουρισμού στα ελληνικά ξενοδοχεία, με την  οποία σας καλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας  στο πρόγραμμα. Επειδή δεχθήκαμε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα, διαμορφώσαμε  μια σειρά από ερωτο-απαντήσεις, προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητή από  όλους  η σχετική δράση του ΞΕΕ

 1. Τί είναι η διατακτική εσωτερικού τουρισμού;

Πρόκειται για ένα είδος μπόνους, που μπορούν να προσφέρουν όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα στους εργαζόμενους τους  για διακοπές εντός της Ελλάδας με σκοπό την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Η δυνατότητα αυτή θεσπίστηκε με τη διάταξη του  άρθρου  2 του Ν.4714/2020 (ΦΕΚ Α’148/ 31.07/2020), όπου αναφέρεται ότι  οι διατακτικές προς ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού αξίας μέχρι 300 ευρώ απαλλάσσονται από φόρο εισοδήματος για μισθωτή εργασία. Επειδή πρόκειται για παροχή σε είδος απαλλάσσεται και από ασφαλιστικές εισφορές, οπότε αποτελεί ένα ελκυστικό προϊόν επιβράβευσης των εργαζομένων. Μάλιστα αυτού του είδους οι παροχές αποτελούν καθιερωμένη πρακτική σε πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 1. Ποιοι είναι οι κύριοι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα του ΞΕΕ;
 • Η εταιρεία που αποφασίζει να προσφέρει διατακτικές εσωτερικού τουρισμού στους εργαζόμενους της
 • Οι εργαζόμενοι που είναι οι αποδέκτες της διατακτικής
 • Τα ξενοδοχεία, όπου θα πραγματοποιείται η εξαργύρωση της διατακτικής
 • Το ΞΕΕ που θα προωθεί την διατακτική στις εταιρείες με εκστρατείες προβολής και ενημέρωσης στα κοινωνικά δίκτυα, στα ΜΜΕ
 1. Τι μορφή και τι αξία θα έχει η διατακτική του εσωτερικού τουρισμού;

Η διατακτική θα είναι  μια προπληρωμένη  κάρτα mastercard  αξίας μέχρι 300 ευρώ, που θα χρησιμοποιείται στα ελληνικά ξενοδοχεία για πληρωμή αντίστοιχης αξίας υπηρεσιών.

 1. Τι απαιτείται για να συμμετέχει ένα ξενοδοχείο στο πρόγραμμα του ΞΕΕ;
 • Να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, απαντώντας ναι στο σχετικό link του ΞΕΕ
 • Να χορηγήσει μια έκπτωση 20% στους κατόχους της κάρτας, η οποία θα αυξήσει την αξία της κάρτας κατά το αντίστοιχο ποσό, καθιστώντας την πιο ελκυστική από άλλες διατακτικές σε εργοδότες και εργαζόμενους. Παράδειγμα: εάν ένας πελάτης ξοδέψει 100€ για την πληρωμή μιας διανυκτέρευσης από την κάρτα θα παίρνει υπηρεσίες αξίας 120€ – Εάν κάποιος ξοδέψει 300€ θα πάρει υπηρεσίες αξίας 360€.
 • Να διαθέτει POS που δέχεται  mastercard
 • Να συμπληρώσει τα στοιχεία στην φόρμα που θα αποσταλεί μετά τη δήλωση συμμετοχής

Παρακαλούμε πολύ  να μας ενημερώσετε για το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Πατήστε το link