Χατζημιχαήλ Μηνάς

Γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 1964 και αποφοίτησε από το Ιπποκράτειο Λύκειο Κω το έτος 1982.
Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Πουλιού και έχει μία κόρη.

Απέκτησε πτυχίο στην Διοιήκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων από την Τουριστική Σχολή «Les Roches» της Ελβετίας, τριετούς φοιτήσεως (1983-1986) η οποία ανήκει στην «Swiss Hotel Association»
Το 1986 1987 και φοίτησε στο College International de Cannes στις Κάννες στην Νότια Γαλλία, για σπουδές στη Γαλλική γλώσσα και τις Δημόσιες Σχέσεις.
– Το Σεπτέμβριο του 1987 κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό στο Σώμα Εφοδιασμού και Μεταφορών, σαν ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), και απολύθηκε το 1989 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Σήμερα κατέχει τον βαθμό του Έφεδρου Λοχαγού.
– Το 1992 συνέχισε τις σπουδές στο Nova University, στη Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, την Βιομηχανία Θαλάσσιου τουρισμού, κ.ά.
– Έχει εργαστεί για περίπου 20 χρόνια σε Διευθυντικές θέσεις σε ξενοδοχεία στην Κω.
– Είναι συνιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου Cosmopolitan στην Κω.
– Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω για δύο θητείες και σήμερα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.
– Είναι μέλος του Δ.Σ. του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού, του Δημοτικού Οργανισμού Κω και του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω Νισύρου.