Αγγελόπουλος Αλέξανδρος

Προσωπικά Στοιχεία

Ο Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Διευθύνων Σύμβουλος, Aldemar Resorts

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1995, εργαζόμενος συστηματικά στην κατεύθυνση της εφαρμογής νέων ιδεών και πολιτικών οι οποίες χαράζουν καινοτόμους ορίζοντες στην ελληνική ξενοδοχεία και επανατοποθετούν την φιλοξενία στο κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας.
Παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, στην ελληνική αλλά και διεθνή επιχειρηματική πραγματικότητα, έχοντας ως όραμα την αρμονική συνύπαρξη επιχειρηματικότητας και κοινωνίας σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Με αυτό το όραμα σαν αφετηρία και στόχο έχει ενεργή δράση τόσο μέσα από τον Όμιλο Aldemar Resorts, όσο και μέσα από την ενασχόληση του σε επιχειρηματικούς και κλαδικούς φορείς.
Μέχρι και το 2017, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ήταν Μέλος του ΔΣ & Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΞΕΕ ενώ το 2018, εκλέχτηκε εκ νέου στο ΔΣ εκπροσωπώντας τα πέντε αστέρων ξενοδοχεία Κρήτης. Παράλληλα, κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) καθώς και του Αντιπρόεδρου στο Ευρασιατικό Συμβούλιο (GEBC). Επίσης, από το 2010, κατέχει τον τίτλο του επίτιμου Πρόξενου της Ουκρανίας για την Πελοπόννησο.
Έχοντας πίστη στη νέα γενιά, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος στηρίζει τους νέους, είτε βρισκόμενος δίπλα τους σε ρόλο μέντορα, είτε παρέχοντάς τους πόρους για να αναπτύξουν επιχειρηματικές δράσεις ή να διεκπεραιώσουν εργασίες στα πλαίσια του ακαδημαϊκού έτους. Από το 2013, είναι Μέλος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του BCA College.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης (Boston University) και στη συνέχεια Διεθνές Management στο μεταπτυχιακό τμήμα του Boston College. To 2008, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PDP του New York Cornell University.