Βασιλικός Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Βασιλικός είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AIROTEL, μιας πρωτοπόρας ελληνικής αλυσίδας ξενοδοχείων, που ιδρύθηκε το 1984 από τον Ευστράτιο Βασιλικό. Ο όμιλος AIROTEL έχει στην ιδιοκτησία του και διαχειρίζεται έξι ξενοδοχεία – σε Αθήνα, Πάτρα, Καβάλα – και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται σε πληθώρα επιχειρηματικών τομέων όπως η διαχείριση ακινήτων, οι κατασκευές και η παροχή συμβουλών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε θέματα ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Ο κ. Βασιλικός, γνωστός για την καινοτόμο επιχειρηματική δράση του, τα τελευταία χρόνια υλοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία το στρατηγικό πλάνο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του ομίλου αναδεικνύοντας την AIROTEL σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Στις αρχές του 2007 ο κ. Βασιλικός ίδρυσε την εταιρεία WEBOTEL, η οποία εξειδικεύεται στην προώθηση και προβολή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε όλα τα παγκόσμια δίκτυα πωλήσεων. Η WEBOTEL αριθμεί σήμερα πάνω από 100 ξενοδοχεία σε Ευρώπη και Αφρική.
Το Δεκέμβριο του 2017 ο Αλέξανδρος Βασιλικός εξελέξη πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Παράλληλα κατέχει τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού και είναι μέλος του ΔΣ της Marketing Greece. Με την πολυσχιδή δράση του, έχει συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη του τουρισμού της Αθήνας. Ο κ. Βασιλικός είναι οικονομικός σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.