Παράταση έως τις 15/5 για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρατείνεται το πρόγραμμα: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», συνολικού ύψους 176,75 εκατ. ευρώ, έως τις 15 Μαΐου 2024, στις 18:00. https://exoikonomoepixeiro.energy-invest.gov.gr/to-programma/episima-engrafa/

Το Υπουργείο προέβη σε αυτή την παράταση, αναγνωρίζοντας τον αυξημένο φόρτο εργασίας των μηχανικών, Ενεργειακών Επιθεωρητών και Ελεγκτών, που εκδίδουν τα -κατά περίπτωση- αποδεικτικά ενεργειακής απόδοσης (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης/ Έκθεση Ενεργειακού Ελέγχου) μετά από αίτημα του Ξ.Ε.Ε. και άλλων επαγγελματικών φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών μέχρι 200 κλινών. Το  Ξ.Ε.Ε. πέτυχε με τις εμπεριστατωμένες μελέτες του να πείσει τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού   ότι η βιωσιμότητα και η ενεργειακή αναβάθμιση δεν πρέπει να συνδέεται με κατηγορίες αστέρων, αλλά να προσκαλεί όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να συστρατευθούν με τις κατάλληλες επενδύσεις  στην μεγάλη πρόκληση της σταδιακής  μετάβασης σε μια πιο πράσινη οικονομία.