Νέα τροποποίηση των πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου των τουριστικών επιχειρήσεων

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 2587/25.5.2022 νέα τροποποίηση των πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου για τα τουριστικά καταλύματα , η οποία έλαβε υπ’ όψιν τις προτάσεις του ΞΕΕ, όχι όμως στο σύνολό τους .

Οι τροποποιήσεις αναφέρονται στο Παράρτημα Ι και συγκεκριμένα :

Β.4.2 

Μέλος του προσωπικού που αποτελεί επιβεβαιωμένο η ύποπτο  κρούσμα να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό

Ζ.16

Μεταξύ αναχώρησης και άφιξης διαφορετικών πελατών στο ίδιο δωμάτιο, αυτό καθαρίζεται, απολυμαίνεται και αερίζεται επαρκώς και επιμελώς (δεν υπάρχει αναφορά στις ώρες check in-check out)

Θ.11

Ειδικά για τα εστιατόρια που διαθέτουν μπουφέ (buffet), απαιτούνται τα εξής:

  • Παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες
  • Τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στο μπουφέ
  • Δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη εφόσον γίνει χρήση αντισηπτικού και υπάρχει επίβλεψη από το προσωπικό.

(Έχει αφαιρεθεί η υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού- sneeze guards)

Ι.Β. 5

Γίνεται προαιρετικό

Ο μέγιστος συνολικός αριθμός των εισερχομένων εντός της δεξαμενής κάθε στιγμή δεν θα είναι μεγαλύτερος από έναν λουόμενο ανά 2, 5 m2 επιφανείας νερού

Ι.Β.7

Γίνεται προαιρετικό

Η διάταξη των καθισμάτων (ξαπλώστρες, καρέκλες, πουφ, σεζλόνγκ, κτλ.) θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε η απόσταση μεταξύ των ακρότερων σημείων των καθισμάτων δύο ατόμων που βρίσκονται σε δύο διαφορετικές ομπρέλες ή δύο ατόμων που διαμένουν σε διαφορετικό δωμάτιο, να είναι τουλάχιστον 1.5 μέτρα σε κάθε κατεύθυνση.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ