Μυκωνιάτη Ζωχερή

Γεννήθηκα το 1966 στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα αριστούχα το 1983 από το Γυμνάσιο & Λύκειο Νέας Καλλικράτειας. Κατοικώ και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον Νομό Χαλκιδικής εώς και σήμερα. Είμαι απόφοιτος πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Πανεπιστήμιου Λαμίας (1983-1987).

Η επαγγελματική καριέρα μου ξεκίνησε το 1989 στον κλάδο του τουρισμού όπου ανέλαβα την διαχείριση του οικογενειακού ξενοδοχείου μας ενώ ταυτόχρονα συμμετείχα ενεργά στην διοίκηση των επιχειρήσεων αρτοποιίας της οικογένειας μου. Το 1998 ξεκινάω και υλοποιώ μαζί με την οικογένεια μου την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχειακού καταλύματος στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Fast forward το 2019 ιδρύω στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην Νικήτη το τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου ‘‘Mykoniati Group Hotels’’.

Από την αρχή της καριέρας μου εώς και σήμερα, έχω συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και εκθέσεις του τουρισμού όπου μοιραζόμαστε με τους συναδέλφους το ίδιο πάθος για τον τουρισμό και έχω ενασχοληθεί με ζωτικά ζητήματα του ξενοδοχειακού κλάδου. Συγκεκριμένα, από το 2003 ξεκίνησα ως μέλος στην Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής όπου διατέλεσα μέλος ΔΣ, έπειτα Γενική Γραμματέας και σήμερα Αντιπρόεδρος. Επίσης, είμαι μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2013 ενώ είμαι και εκλεγμένη σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ.

Παράλληλα, έχω ασχοληθεί και με τα κοινά του τόπου μου. Το 2006 συμμετείχα στις Νομαρχιακές εκλογές του Νομού Χαλκιδικής με μεγάλη επιτυχία. Τον αμέσως επόμενο χρόνο συμμετέχω στις βουλευτικές εκλογές. Το 2010 διεκδικώ την θέση της Δημάρχου σε εσωκομματικές εκλογές. Τέλος, το 2011-2015 υπηρέτησα την θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Νέας Προποντίδας.