Μέτρα προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας  επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων ...

Σας ενημερώνουμε:

1. Για την ΚΥΑ    με αριθμ. Δ1α/ΓΠοικ.18149 (ΦΕΚ 855 Β’/ 13/03/2020)) για την επιβολή  μέτρων προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας  επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων …, καθώς και χώρων συνάθροισης κοινού για το χρονικό διάστημα από 14/3 έως και 27/3/2020.

Στο άρθρο 1 παρ. 1.  ορίζεται  ότι από τη διάταξη της απαγόρευσης εξαιρούνται εστιατόρια, καφέ,μπαρ,καφενεία,καφετέριες και κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά,καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

Σας εφιστούμε την προσοχή ότι, σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ  απαγορεύεται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων γυμναστικής, κουρείων, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, καθώς και των χώρων παροχής υπηρεσιών φυσικής ευεξίας.
2. Την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΑΠ.οικ.12339/404/12-03-2020) για τα έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για  την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού  COVID-19.
Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται  τα προληπτικά μέτρα που υποχρεούνται να λαμβάνουν οι εργοδότες στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την πρόληψη των επιπτώσεων της πανδημίας.
Η γενική σύσταση από την εγκύκλιο είναι   ότι  τμήματα του ξενοδοχείου, όπως κρατήσεις, πωλήσεις, λογιστήριο  κ.ο.κ., τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως με τηλεργασία, να επιλέγεται αυτός ο τρόπος  λειτουργίας  για λόγους πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού.
Μόλις λάβουμε νέες οδηγίες  ή διευκρινίσεις από τις αρμόδιες αρχές θα σας ενημερώσουμε πάραυτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • PDF Icon
  ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149

  Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.....

  Κατεβάστε το αρχείο
 • PDF Icon
  Εγκύκλιος οικ.12339/404-12/03/2020

  Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

  Κατεβάστε το αρχείο