Μανούσος Εμμανουήλ

Γεννήθηκα το 1963 στην Οξφόρδη, είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά.

Διετέλεσα Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΕΤΞΕΚ ΑΕ – Cyan Group of Hotels από το 2011 και επίσης Γενικός Διευθυντής της εταιρείας για 30 χρόνια.

Ξεκίνησα την καριέρα μου στον τομέα του τουρισμού το 1980 .Έχω εργαστεί σε όλες τις θέσεις σε πολλά ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Μεταξύ αυτών γνωστά ξενοδοχεία : Capsis Hotels (Ρόδος & Κρήτη) , το Park lane Hilton (London) , το Robinson club (Ισπανία) , το Intercity hotel (Γερμανία) και άλλου.

Απέκτησα πτυχίο στην διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουρισμού το 1982 από την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (AΣΤΕΡ).

Παρακολούθησα πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια από διάφορα Πανεπιστήμια και ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Cornell, του Park Lane College UK , ΕΛΚΕΠΑ και τέλος κατά την διάρκεια της τελευταίας καραντίνας σεμινάριο με θέμα AI “Artificial Intelligence :Implications for Business Strategy” από το MIT/Sloan.

Στον επαγγελματικό μου χώρο είμαι αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, επίσης μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος)

Είμαι ενεργό μέλος των ακόλουθων ενώσεων: ΣΕΤΕ, EHMA (Πανευρωπαϊκή ένωση διευθυντών ξενοδοχείων ), Παγκρητίου Συλλόγου Δ/ντων ξενοδοχείων, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας δ/ντων ξενοδοχείων και της ΕΑΣΕ (Ένωση ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων)

Μετά την πώληση της εταιρίας (2020) που εργαζόμουν για 30 χρόνια, ίδρυσα την δίκη μου εταιρεία management & advisoring με την επωνυμία FULL HOUSE Hospitality