Ενεργοποίηση προγράμματος ΞΕΕ για την προώθηση της διατακτικής εσωτερικού τουρισμού (holiday voucher) στα Ελληνικά ξενοδοχεία.

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Αγαπητά μέλη,

Σε μία τόσο δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία  που όλοι βιώνουμε, παράλληλα  με τις ενέργειές μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο   για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος,  επιδιώκουμε και  την τόνωση του του εσωτερικού τουρισμού,  ο οποίος αποτελεί σταθερή  πηγή τροφοδότησης  των τουριστικών  μας  προορισμών.

Υπηρετώντας αυτό το στόχο, το Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. έλαβε την απόφαση να ενισχύσει δράσεις που απευθύνονται στον Έλληνα καταναλωτή, παρέχοντάς του  τη δυνατότητα διαμονής σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα με την παροχή εκπτώσεων. Στην απόφαση αυτή ήρθε αρωγός το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις διατακτικές εσωτερικού τουρισμού ( άρθρο 2 Ν.4714/2020, ΦΕΚ Α’ 148) , το οποίο  παρέχει τη δυνατότητα στις εταιρείες να προσφέρουν στους εργαζόμενους τους  διατακτικές αξίας μέχρι 300 ευρώ ανά εργαζόμενο  για κατανάλωση με σκοπό την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Οι διατακτικές αυτές απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος για μισθωτή εργασία και ασφαλιστικές εισφορές και αποτελούν μια καθιερωμένη πρακτική στις επιχειρήσεις για μπόνους στους εργαζομένους τους, όπως π.χ. η κάρτα εστίασης, οι αγορές σε σουπερμάρκετ κ.ο.κ..

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ευκαιρίες που δημιουργεί  η διατακτική εσωτερικού τουρισμού, διαμορφώσαμε ένα οριζόντιο πρόγραμμα προώθησης της διαμονής σε όλα τα ελληνικά ξενοδοχεία που το επιθυμούν με εργαλείο τη διατακτική, όπως αναλύουμε παρακάτω. Το πρόγραμμα αυτό το ξεκινάμε σε συνεργασία  με την εταιρεία Edenred, αλλά είναι ανοιχτό  σε κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία. Η Edenred είναι  καθιερωμένη στο χώρο διεθνής εταιρεία, εξειδικευμένη στην παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, όπως οι διατακτικές γεύματος, διακοπών, δώρων και γενικά επιβράβευσης των εργαζομένων σε αυτές.

Το  ειδικό αυτό πρόγραμμα, προκειμένου να καταστεί πιο ελκυστικό στις εταιρείες και στους εργαζόμενους  τους, θα προσφέρει εκ μέρους των ξενοδοχείων που συμμετέχουν σ’ αυτό μία αύξηση της αξίας της διατακτικής κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι της διατακτικής θα  μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες 20% επιπλέον της ονομαστικής τους τιμής (παράδειγμα 1. εάν ένας πελάτης ξοδέψει 100€ για την πληρωμή μιας διανυκτέρευσης  μέσω της ειδικής προπληρωμένης κάρτας  θα λαμβάνει υπηρεσίες αξίας 120€ – παράδειγμα 2. Εάν κάποιος ξοδέψει 300€ θα πάρει υπηρεσίες αξίας 360€).

 

Η διαδικασία έχει ως εξής :

  1. Ο συνεργαζόμενος με την Edenred εργοδότης παρέχει στους εργαζόμενους του την προπληρωμένη κάρτα  My Benefits της Edenred, που είναι  MasterCard  και στην οποία θα πιστώνονται οι διατακτικές αξίας έως 300€ με σκοπό τις διακοπές εντός Ελλάδας
  2. Έχει  δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή από την  Edenred  που συνοδεύει την κάρτα, όπου ο χρήστης μπορεί εύκολα να αναζητήσει τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, τα οποία θα έχουν πλήρη παρουσίαση με τις  υπηρεσίες τους, προκειμένου να επιλέξει το ξενοδοχείο της αρεσκείας του
  3. Τα ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εγγράφονται  στην ειδική εφαρμογή για τη Διατακτική Εσωτερικού Τουρισμού μέσα από την πλατφόρμα  e-services του ΞΕΕ  και  συμπληρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία, στην ενότητα holiday voucher.
  4. Για τυχόν διευκρινίσεις για τη λειτουργία της κάρτας, επισυνάπτονται οι οδηγίες της Edenred, η οποία  θα σας παρέχει άμεση πληροφόρηση  τηλεφωνικά στο 210 2117030 ή μέσω email:  info-gr@edenred.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ