Οικονόμου Γ. Γιάννης

Ο Γιάννης Γ. Οικονόμου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1975.

Είναι πτυχιούχος του London School of Economics and Political Science (BSc Economics and Government) και κάτοχος Masters του Cornell University, The Hotel School, Cornell SC Johnson College of Business (Master of Management in Hospitality) με εξειδίκευση στις Ξενοδοχειακές Επενδύσεις.

Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της Economou Hotels η οποία είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια δύο ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης, του Galaxy Hotel Iraklio – 5*, 260 κλινών, και του Galaxy Villas Resort – 4*, 220 κλινών στη Χερσόνησο.

‘Εχει σημαντική εμπειρία στο εξωτερικό ως διευθυντικό στέλεχος οργανισμών όπως η Marriott International, η Four Seasons Hotels and Resorts, και η Intercontinental Hotels and Resorts και έχει συμμετάσχει ενεργά σε μεγάλα τουριστικά projects σε όλο τον κόσμο.

Με ευρεία και μακρόχρονη ενασχόληση με τα κοινά του Τουρισμού, είναι Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και Μέλος των ομάδων εργασίας του ΣΕΤΕ: Επενδύσεων, Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης, Θαλάσσιου Τουρισμού, Πολιτιστικού Τουρισμού, Συνεδριακού Τουρισμού.

Επίσης συμμετέχει στον Τομέα Ηγεσίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και ανήκει στο ‘Ye Hosts’ Honorary Society του Cornell Hotel School.

Είναι παντρεμένος με την Αμερικανίδα καθηγήτρια Διεθνολόγο Emily Allyn Trayes με την οποία είναι γονείς τεσσάρων παιδιών.