Λεβέντης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στον Αη-Γιάννη Πηλίου στις 18 Απριλίου 1956 .
Οι γονείς του, ο Δημήτρης Λεβέντης ξενοδόχος και η μητέρα του Αλεξάνδρα Λεβέντη, επίσης ξενοδόχος. Είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας μετά από την Αναστασία και ο πρώτος γιος αφού ακολούθησε και ο δεύτερος, ο Σταμάτης.
Είναι παντρεμένος με την Λέτα Μίλτου και έκαναν τρία παιδιά, το 1985 τον Δημήτρη το 1987 τον Αλέξανδρο και το 1992 την Αύρα.
Μεγάλωσε στον Αη-Γιάννη Πηλίου όπου και παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο από όπου και αποφοίτησε. Μετά από δυο χρόνια παρακολούθησης, στο εξατάξιο Αχιλλοπούλειο γυμνάσιο Τσαγκαράδας το 1971 παρακολούθησε και μαθήματα στο Δεύτερο Αρρένων Βόλου από όπου και αποφοίτησε το 1975.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τα τουριστικά επαγγέλματα μιας και το οικογενειακό του περιβάλλον σαν κύρια ασχολία του ήτανε ο τουρισμος,ετσι σε ηλικία 17 ετών κατείχε διοικητική θέση σε ξενοδοχείο Β’ κατηγορίας.
Το 1975-1976 παρακολούθησε με μεγάλη επιτυχία τα μαθήματα στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Από το 1976-1977 παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με τον τουρισμό ενώ συγχρόνως συνέχισε την πρακτική του σε μεγάλες τουριστικές μονάδες στην Ελλάδα.
Είναι γνωστής της αγγλικής γλώσσας και γνωρίζει στοιχεία της ιταλικής και γαλλικής γλώσσας.
Κατετάγη στον ελληνικό Στρατό τον Ιανουάριο του 1978 σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός με ειδικότητα εκπαιδευτού εθνοφυλακής,και μέχρι σήμερα είναι στην εφεδρεία με τον βαθμό του λοχαγού.

Επαγγελματική εμπειρία και δραστηριότητα στον τουρισμό.
1980-1986 Το 1981 με την απόλυση του από το ελληνικό Στρατό ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία δημιουργώντας δυο εταιρείες με αντικείμενο τον τουρισμό.
Ανακαίνισε και επέκτεινε το ξενοδοχείο ΚΕΝΤΡΙΚΟ στον ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΗΛΙΟΥ μαζί με τον αδελφό του Σταμάτη Λεβέντη ενώ το 1982 δημιούργησε το τουριστικό γραφείο LES HIRONDELLES με νέες ιδέες για τον εισερχόμενο τουρισμό και ειδικότερα για το self-catering holiday accomodation.
Κατάφερε μόλις σε λίγα χρόνια να κάνει γνωστό το μέχρι τότε άγνωστο ΠΗΛΙΟ στην ΕΥΡΩΠΗ ενώ τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν από το 1983 όπου διακίνησε οι εταιρείες που διεύθυνε 4500 ξένους τουρίστες στην περιοχή για να φθάσει το 1990 πριν την κρίση της Γιουγκοσλαβίας να διακινήσει 12500 χιλιάδες άτομα.
Η τέλεια οργάνωση στις τουριστικές εκμεταλλεύσεις και γενικότερα στον εισερχόμενο τουρισμό έκαναν το les hirondelles, μοναδικό στην Ελλάδα και οι μεγαλύτεροι τουριστικοί οργανισμοί στην Ευρώπη συνεργάζονται μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία ,ενώ μεγάλη επίσης είναι η επιτυχία στην μεμονωμένη πελατεία,μιας και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρετε μέσα από τα τέσσερα υποκαταστήματα στο Πήλιο ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ,ΜΗΛΙΝΑ,ΠΛΑΤΑΝΙΑ,ΒΟΛΟΣ είναι σε υψηλό επίπεδο.
Η όλη επιτυχημένη πορεία βασίσθηκε,στην συντονισμένη οργάνωση της περιοχής του ΠΗΛΙΟΥ και στην οργανωμένη διάθεση των κρεβατιών σ όλη την τουριστική αγορά με πρωτοποριακές μεθόδους για την δεκαετία του 80 και σ αυτό βοήθησε η μηχανοργάνωση της εταιρείας του το 1984 με πρόγραμμα που σχεδίασε και ανέλυσε ο ίδιος ειδικά για τον ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, σε συνεργασία με προγραμματιστή και που πρωτοπόρησε στον ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ μιας που στην παρουσία του στην έκθεση τουρισμού Φιλοξενία 89, βραβεύθηκε με διάκριση από την HELLEXPO και απέσπασε τα καλλίτερα σχόλια,του software τύπου.
1987 Το 1987 ίδρυσε την CARE OF TOURISME ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΠΕ με αντικείμενο τις τουριστικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Πηλίου.
1989 Το 1989 ανακαινίζει το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ και δημιουργεί μαζί με τον αδελφό του την νέα πτέρυγα των bungalows στον AH ΓΙΑΝΝΗ ΠΗΛΙΟΥ.
1995 Το 1995 ιδρύει την JUMBO TRAVEL ΕΥΡΩΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ με δύο τουριστικούς οργανισμούς ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ με σκοπό τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γερμανόφωνες χώρες.
1996 Υλοποιεί μέσα από την δραστηριότητα του τουριστικού πράκτορα ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος τουριστικής προβολής της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στα πλαίσια του 3ου κοινοτικού πλαισίου στήριξης.
1997 Από το 1997 Ασχολείται ως ειδικός σύμβουλος ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων και με την ιδιότητα αυτή καταρτίζει προγράμματα,μελέτες και στηρίζει επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν δραστηριότητα με τον τουρισμό στην περιοχή της Μαγνησίας ενώ παρέχει τεκμηριωμένες προτάσεις επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό.
1998 Δημιουργεί το πρωτοποριακό τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα και ειδικότερα για το Πήλιο do it εξιδικεύοντας και προσαρμόζοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας οργανώνοντας σε ευρωπαϊκά πρότυπα τις δραστηριότητες στη φύση μέσα από τα πακέτα εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
1999 Δημιουργεί το πρώτο στην Ελλάδα ηλεκτρονικό τουριστικό γραφείο στο internet με δυνατότητα πρόσβασης μέσω του κόμβου www.holidays-in-pelion.gr στα δεκάδες καταλύματα στο ΠΗΛΙΟ με on line κράτηση.
2000 Σχεδιάζει και υλοποιεί σε συνεργασία μεγάλης εταιρείας λογισμικού στην Ελλάδα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ και ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ πακέτο διαχείρισης κρατήσεων ,καταλυμάτων και τουριστικών υπηρεσιών με στόχο την έκδοση στο internet.
Συντονίζει ως γενικός συντονιστής της Εκπαιδευτικής συνάντησης 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, με 600 συμμετοχές στην Πόλη του Βόλου αναλαμβάνοντας με την υποστήριξη του τουριστικού γραφείου LES HIRONDELLES την διαμονή, την σίτηση, την τεχνική υποστήριξη για τις ανάγκες της επιμόρφωσης των εκπαιδευτών, με άριστη αξιολόγηση.
2001 Σχεδιάζει δίκτυο επιχειρήσεων μικρών τουριστικών γραφείων ειδικών για την Ελλάδα στην γερμανόφωνη αγορά και υλοποιεί σε συνεργασία μαζί τους τουριστικά πακέτα για το Πήλιο μέσα από το Τουριστικό Γραφείο les hirondelles.
2002 Συμμετέχει σε αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 2002 έως σήμερα με την ιδιότητες, ως πρόεδρος και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και ως τουριστικός επιχειρηματίας στα πλαίσια ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων τα οποία ασχολούνται με την ανάπτυξη του τουρισμού της Μαγνησίας με διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις του τουρισμού.
2003 Δημιουργεί εξειδικευμένα τουριστικά πακέτα ενδοεπιχειρησιακά για προώθηση εταιρικών πωλήσεων και τα διαθέτει στην ελληνική αγορά σε συνεργασία με ειδικευμένους τουριστικούς οργανισμούς και εταιρείες προώθησης εταιρικών πωλήσεων.
2004 Επανιδρύει οργανωτικά την τουριστική οικογενειακή επιχείρηση ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ και την εφοδιάζει με όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα του ηλεκτρονικού επιχειρείν στον διεθνή ανταγωνισμό.
2005 Συμμετέχει σε αλλεπάλληλες επιχειρηματικές προσπάθειες προσέλκυσης ενδιαφέροντος αεροπορικών και τουριστικών οργανισμών για την μόνιμη σύνδεση του αεροδρομίου του Βόλου(ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ) με την Ευρώπη και ιδιαίτερα με την γερμανόφωνη αγορά.
2006 Με την ιδιότητα του ως πρόεδρου του les hirondelles συμμετέχει τον Ιανουάριο του 2006 στον Πανελλήνιο διαγωνισμό σε συνέχεια της από 9/1/2006 πρόσκληση, της Οργανωτικής Εκτελεστικής Επιτροπής για ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ 27ου ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ & 26ου ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ που διεξήχθη στο Βόλο από 23/4/2006 έως 7/5/2006 το les hirondelles υπέβαλε ολοκληρωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη προσφορά η οποία και επίμοχθη. Υπό την καθοδήγηση του ως ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ επίβλεψε και διοργάνωσε τις υπηρεσίες φιλοξενίας όλων των αθλητών που συμμετείχαν και το LES HIRONDELLES αξιολογήθηκε από τους ίδιους του αθλητές και τους συνοδούς με άριστα το 5,00 στο 4,80 για όλες τις υπηρεσίες που προσέφερε στην διοργάνωση.
2007 Συλλαμβάνει την ιδέα και ξεκινά την υλοποίηση μια πρωτοποριακής ιδέας δημιουργίας τουριστικών πακέτων με ηλεκτρονική μορφή διάθεσης στο Πήλιο για τους επισκέπτες στη ευρύτερη περιοχή του Πηλίου με την λειτουργία κάρτας διακοπων.Στην προσπάθεια αυτή βρίσκει υποστηρικτές επιχειρηματίες από την περιοχή Πηλίου και ιδρύουν το πρώτο cluster στο Πήλιο με την επωνυμία PELION UNION και υλοποιούν την ιδέα μέσα από τα προγράμματα που δημιουργεί για το σκοπό αυτό το Les Hirondelles.
Υλοποιεί προγράμματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού εκπαιδευτικού χαρακτήρα του υπουργείου παιδείας.
2008 Το 2008 ιδρύει την HEUREKA HELLAS με έδρα το Βερολίνο με σκοπό τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γερμανόφωνες χώρες στην Ελλάδα και στο Πήλιο.
Συμμετέχει ενεργά ως τουριστικός πράκτορας στην δημιουργία σύνδεσης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με 4 αεροδρόμια της Γερμανίας και ένα της Αυστρίας με 2 πτήσεις την εβδομάδα της αεροπορικής εταιρείας AIR BERLIN .
Αναβάθμιση με ποιοτικές προδιαγραφές προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες στους επισκέπτες και μετατρέπει την οικογενειακή του ξενοδοχειακή μονάδα σε boutique hotel.
2009 Αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της εταιρείας υδροπλάνων ARGO AIR αναφορικά με την δημιουργία τουριστικών πακέτων διακοπών στο Πήλιο από τα υδατοδρόμεια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΘΗΝΑΣ-ΝΗΣΙΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ.
Ενεργοποιεί μέχρι το τέλος του 2009 την πρωτοποριακή ιδέα της έξυπνης κάρτας Pelion’s CareFree Holiday Pass Enjoy Pelion’s all around advantages-all inclusive δίνοντας την μοναδική δυνατότητα της δικτύωσης προμηθευτών και πελατών και συγχρόνως.

Άμεση διάδοχη κατάσταση.
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Απόφοιτος Πανεπιστημίου Hudersfield AΓΓΛΙΑΣ στο TOURISM- HOSPITALITY AND MANAGEMENT έτος γέννησης 1985.
Σήμερα κατέχει την θέση του υπεύθυνου σχεδιασμού και πωλήσεων στην επιχείρηση

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Επί πτυχίω του Πανεπιστημίου Hudersfield AΓΓΛΙΑΣ στο BUSSINES STUDIES έτος γέννησης 1987
Σήμερα κατέχει την θέση του προϊσταμένου του λογιστηρίου στην επιχείρηση

Εκπαιδευτική Εμπειρία
Εισηγητής σε κατάρτιση σε σεμινάρια για τον τουρισμό στο ΚΕΚΑΝΑΜ.
Εισηγητής σε κατάρτιση σε σεμινάρια για τον τουρισμό στο ΟΑΕΔ.
Εισηγητής σε κατάρτιση σε σεμινάρια για τον τουρισμό στην ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.
Εισηγητής σε κατάρτιση σε σεμινάρια για τον τουρισμό στο ΚΕΤΑΜ
Εισηγητής σε κατάρτιση σε σεμινάρια για τον τουρισμό στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ
Εισηγητής σε κατάρτιση σε σεμινάρια για τον τουρισμό στη ΕΥΡΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Εισηγητής από το 1996 στο Δημόσιο ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ στα μαθήματα της κατεύθυνσης ΕΙΔΙΚΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Συμμετοχή στα κοινά και δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής της Μαγνησίας σε θέσεις που κατέχει ως εκπρόσωπος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τουρισμό:

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ 2006 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2003-2007
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003-2007
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2000 μέχρι 2004.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.Το 1993 το Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ τον εξέλεξε ΠΡΟΕΔΡΟ της ένωσης και μέχρι σήμερα προσφέρει της υπηρεσίες του για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και σαν εκπρόσωπος φορέα συμμετέχοντας στο τουριστικό γίγνεσθαι της περιοχής.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ από το 1995 -1999.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ για τις ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ από το 2000 μέχρι 2004.
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ από το 2000-2004.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι 2004.
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ