9η Γενική Συνέλευση

7 Φεβρουαρίου 2020 στις 16:00 @Metropolitan Expo

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιείται η 9η Γενική Συνέλευση των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου όλα τα μεγάλα ζητήματα του κλάδου. Σε μια συγκυρία μεγάλων προκλήσεων για το ελληνικό ξενοδοχείο, η μαζική συμμετοχή στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του Επιμελητηρίου μας είναι η δύναμή μας για να προχωρήσουμε μπροστά. Με τόλμη και αποφασιστικότητα, με υπεύθυνες θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις, αναδεικνύοντας την αξία του ελληνικού ξενοδοχείου για την οικονομία και την κοινωνία.

Έκπτωση για τα Αεροπορικά σας εισιτήρια
  • Η AEGEAN – OLYMPIC AIR προσφέρει έκπτωση 50% στους δημοσιευμένους ναύλους (K, L, W, Q, H, M, Y class) της οικονομικής θέσης (κατηγορία flex) καθώς και της διακεκριμένης θέσης, για πτήσεις όλου το εσωτερικού δικτύου προς και από την Αθήνα.
    Περισσότερα..

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και εκπτώσεις
  • O όμιλος ATTICA GROYP (BLUE STAR FERRIES-SUPERFAST FERRIES), η ANEK LINES και η HELLENIC SEAWAYS προσφέρουν 30% έκπτωση στα εισιτήρια των Ξενοδόχων-Μελών του Ξ.Ε.Ε
    Περισσότερα..

Χορηγοί/Συνεργάτες

Μήνυμα Προέδρου - Αλέξανδρος Βασιλικός


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Tο 2019 οι αφίξεις για τον ελληνικό τουρισμό κινήθηκαν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Ωστόσο τα ελληνικά ξενοδοχεία δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν αυτή τη δυναμική καθώς είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν μέσα σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης και αθέμιτου ανταγωνισμού από τον ανεξέλεγκτο ακόμη αριθμό των κατοικιών που προσφέρονται προς τουριστική μίσθωση.

Οι προκλήσεις και οι αβεβαιότητες της νέας χρονιάς απαιτούν εγρήγορση και ετοιμότητα. Γι αυτό και όλα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για τα ελληνικά ξενοδοχεία θα βρεθούν στο επίκεντρο της 9ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ξ.Ε.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16.00 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan ΕXPO, στο χώρο του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα διεξαχθεί και η μεγάλη κλαδική έκθεση HORECA.

Η μαζική συμμετοχή έχει αξία. Η παρουσία όλων μας σε αυτή την κορυφαία διαδικασία για τον κλάδο είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου τα ζητήματα του ελληνικού ξενοδοχείου να μπουν ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στη χώρα μας και να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή μας στα κέντρα εξουσίας.

Με τη βεβαιότητα της γόνιμης και παραγωγικής συνάντησής μας στις 7 Φεβρουαρίου 2020, σας στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου για μια καλή χρονιά.

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Βασιλικός
Πρόεδρος ΞΕΕ


Ολοκληρώστε την Εγγραφή σας

Συμπληρώστε τη φόρμα

Συχνές Ερωτήσεις

Διαβάστε παρακάτω αν δεν μπορέσετε να βρείτε την απάντηση σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο genikisineleusi@grhotels.gr

Το εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO βρίσκεται στο τέλος της Αττικής Οδού προς αεροδρόμιο (βλ. χάρτη) και η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη, προσφέροντας πλήθος επιλογών μετακίνησης: από Μετρό, Προαστιακό και λεωφορείο έως αεροπλάνο και αυτοκίνητο. Πιο αναλυτικά, στη διάθεσή σας έχετε τις ακόλουθες επιλογές μετάβασης από και προς το εκθεσιακό κέντρο: 
Οδικώς: Μέσω της Αττικής Οδού προς Αεροδρόμιο. Σε απόσταση 2 χλμ μετά από όλους τους χώρους του αεροδρομίου ακολουθήστε τη σήμανση που σας καθοδηγεί στο εκθεσιακό. Όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν την έκθεση με το Ι.Χ. τους θα έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο πάρκινγκ 5.500 θέσεων. Το METROPOLITAN EXPO έχει δύο χώρους στάθμευσης μπροστά από τις δύο εισόδους του. Ειδικό συνεργείο θα επιβλέπει τους χώρους στάθμευσης, ενώ παράλληλα θα προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συντεταγμένες Metropolitan Expo
37° 57' 10.00" North
23° 57' 29.00" East

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
Metro: Στάση Αεροδρόμιο, γραμμή 3 – Αιγάλεω/Μοναστηράκι/Δουκ.Πλακεντίας/Αεροδρόμιο
Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Στάση Αεροδρόμιο, γραμμή Νερατζιώτισσα – Δουκ.Πλακεντίας/Αεροδρόμιο
ΟΑΣΑ: Όλα τα λεωφορεία Express της Αττικής για Αεροδρόμιο (Χ92-Κηφισιά, Χ93-ΚΤΕΛ Κηφισού & Λιοσίων, Χ94-Σύνταγμα, Χ96-Πειραιάς, Χ97-Δάφνη)
ΚΤΕΛ: Σύνδεση με λιμάνι Ραφήνας, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Καλύβια και Λαύριο.

Πούλμαν Δωρεάν Μεταφοράς Επισκεπτών
Όσοι επιλέξουν να έρθουν στην έκθεση χρησιμοποιώντας τον Προαστιακό, το Μετρό ή όποιο λεωφορείο τερματίζει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απέναντι ακριβώς από την είσοδο του ξενοδοχείου «Sofitel» και στο επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου (συγκεκριμένα μπροστά στην Έξοδο 2) υπάρχει η στάση του λεωφορείου του εκθεσιακού κέντρου, το οποίο θα σας μεταφέρει από και προς το εκθεσιακό κέντρο απολύτως δωρεάν και με πολύ συχνά δρομολόγια κάθε 10 λεπτά. Επίσης, τα πούλμαν της HORECA θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες της έκθεσης από και προς το Σταθμό ΜΕΤΡΟ στη Δουκίσσης Πλακεντίας κάθε 10 λεπτά.
Σημειώστε ότι φέτος ο πρώτος από τους δυο ελέγχους εισόδου των επισκεπτών θα πραγματοποιείται από εταιρεία security κατά την επιβίβαση των επισκεπτών στα πούλμαν. Ο δεύτερος θα γίνεται στις δυο εισόδους του εκθεσιακού (Lobby 1, Lobby 2). Γι' αυτό είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε την χειρόγραφη ή την προσωπική barcode πρόσκλησή σας ώστε να μπορείτε να την επιδείξετε άμεσα όταν σας ζητηθεί.

Προκειμένου να εκλείψουν τα προβλήματα που δημιουργεί σε εκθέτες και επισκέπτες η παρουσία μεγάλου αριθμού μεμονωμένων επισκεπτών & επαγγελματιών από άλλους κλάδους, θα τηρηθεί σειρά αυστηρών προϋποθέσεων εισόδου στην έκθεση, πιο συγκεκριμένα:
Ελεύθερη είσοδος σε επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι διαθέτουν barcode ή χειρόγραφη πρόσκληση.
• Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση ισχύει αυστηρά μόνο για δύο άτομα. Κάθε επιπλέον άτομο θα πληρώνει εισιτήριο 15 ευρώ.
• Η διοργανώτρια εταιρία διατηρεί το δικαίωμα εξακρίβωσης των στοιχείων σε άτομα που φέρουν μαζί τους χειρόγραφη πρόσκληση. Κάθε μη επαγγελματίας του κλάδου για να εισέλθει στην έκθεση θα πρέπει να πληρώσει εισιτήριο.
Απαγορεύεται ρητά η είσοδος σε βρέφη, μωρά σε παιδικά καρότσια και γενικά σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται από εταιρεία security κατά την επιβίβαση των επισκεπτών στα πούλμαν της έκθεσης και κατά την είσοδό τους στο εκθεσιακό κέντρο. (Lobby 1, Lobby 2)

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των εταιρειών που συμμετέχουν στη HORECA καλύπτουν όλα όσα αφορούν στην κατασκευή, τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία των Ξενοδοχείων, των τουριστικών καταλυμάτων γενικότερα, καθώς και όλων των χώρων Μαζικής Εστίασης και Καφεστίασης. Η έκθεση θα αναπτυχθεί και στις 4 αίθουσες (Halls) του εκθεσιακού κέντρου METROPOLITAN EXPO. Tα προϊόντα των εκθετών θα παρουσιαστούν ομαδοποιημένα σε τομείς ανά αίθουσα.

Το Metropolitan Expo αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ελλάδα με εντυπωσιακά μεγέθη και χαρακτηριστικά, καθώς διαθέτει μικτή εκθεσιακή επιφάνεια που αγγίζει τα 55.000 τ.μ. Βρίσκεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα Αττικής, λίγα μόνο λεπτά από τον σταθμό του Metro και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, ενώ μέσω των πλέον σύγχρονων και ασφαλέστερων οδικών αξόνων απέχει μόλις:

2' από το Αεροδρόμιο
35' από το κέντρο της Αθήνας
15' από την Εθνική Οδό Αθήνας / Θεσσαλονίκης και
30' από την Εθνική Οδό Αθήνας / Τρίπολης-Πάτρας

H HORECA 2019 θα αναπτυχθεί και στις 4 αίθουσες (Halls) του εκθεσιακού κέντρου και θα λειτουργήσει και με τις 2 εισόδους. Στην 14η HORECA 2019 προβλέπεται να συμμετάσχουν 575 εκθέτες, τα προϊόντα των οποίων θα παρουσιαστούν ομαδοποιημένα σε τομείς ανά αίθουσα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σχεδόν ισόποση κατανομή όλων των επισκεπτών και στις 2 εισόδους θα προσφέρει τη μέγιστη επισκεψιμότητα σε όλες τις αίθουσες και τα περίπτερα της έκθεσης..

Metropolitan Expo

λίγο μετά απο το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Επικοινωνία Grhotels

Δείτε οδηγίες Πλοήγησης