Επικαιρότητα
Ενημέρωση Ξ.Ε.Ε. για την Α.Ε.Π.Ι.

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα σε θετικό κλίμα συνάντηση του Προεδρείου του Ξ.Ε.Ε. με τη Διοίκηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.). Η συνάντηση σηματοδοτεί το άνοιγμα νέου κύκλου συζητήσεων με τον Ο.Π.Ι., για τις οποίες θα σας κρατούμε ενήμερους.

Όσον αφορά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ΑΕΠΙ, μετά και από τις αλλεπάλληλες οχλήσεις που έχουν δεχθεί πολλά ξενοδοχεία, η Διοίκηση του ΟΠΙ παραπέμπει στην παρακάτω ανακοίνωση, η οποία είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΙ 
ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ

Σας γνωρίζουμε ότι επί του παρόντος δεν έχει ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ. Ωστόσο το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ δεν έχει προσαρμοστεί στο νέο της ρεπερτόριο (ύστερα από αποχωρήσεις μελών της) και συνεπώς οι αμοιβές τις οποίες αναφέρει δεν αντιστοιχούν στις αμοιβές τις οποίες πρέπει να λάβει σήμερα σύμφωνα με τον νόμο.

Η ΑΕΠΙ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της αναπροσαρμοσμένο αμοιβολόγιο για το οποίο όμως δεν έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Συνεπώς, παρακαλούμε τους χρήστες να μην προβούν σε καταβολές για τις τρέχουσες χρήσεις βάσει του παλαιού αμοιβολογίου (του αναρτημένου στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ), μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα έκδοσης νέου αμοιβολογίου από την ΑΕΠΙ με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας εφιστούμε την προσοχή στα διαλαμβανόμενα στην παραπάνω ανακοίνωση.

Χάρτης Κόμβου  | Επικοινωνία | Πληροφορίες | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Copyright 2008 - 2009 Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος