Επικαιρότητα
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με τη θέσπιση του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό το 2009, εμφανίστηκε στο προσκήνιο νέα μορφή καταλυμάτων, ξενοδοχείο με τουριστικές κατοικίες, το οποίο αναπτύσσεται σε εκτάσεις άνω των 150στρ με το συντελεστή δόμησης του ξενοδοχείου, δηλαδή 0,2 και κάλυψη των κατοικιών στο 20% της δομημένης επιφάνειας.

Σήμερα, το Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού προσανατολίζεται στην τροποποίηση των συγκεκριμένων άρθρων του Ειδικού Χωροταξικού για την τουριστική κατοικία με την εισαγωγή της μορφής των «σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων», ξενοδοχείο σε συνδυασμό με τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις με συντελεστή 0,15 και κάλυψη των κατοικιών στο 35% της επιφάνειας.

Το Ξ.Ε.Ε., μεταφέροντας την ομόφωνη θέση των μελών του Δ.Σ. και λαμβάνοντας υπόψη εκθέσεις και μελέτες που εκπονήθηκαν για λογαριασμό του, έχει καταλήξει σε μια σειρά από θέσεις, που κρίνει ότι απηχούν την συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων της χώρας και κινούνται προς το συμφέρον του ελληνικού τουρισμού.

Επειδή όμως το Δ.Σ. επιθυμεί να έχει πληρέστερη εικόνα των απόψεων των ξενοδόχων για την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας, πραγματοποιούμε δημοσκόπηση, απευθύνοντάς σας τα παρακάτω καίρια ερωτήματα :


Δημοσκόπηση
Χάρτης Κόμβου  | Επικοινωνία | Πληροφορίες | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Copyright 2008 - 2009 Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος